keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Joskus käymme jossain.

Hej du alla lilla ää en minä osaa ruotsia! 

Haluaisin kyllä osata, en vain saa itseäni niskasta kiinni että opiskelisin. Olisi kannattanut silloin yläasteella olla aktiivisempi opiskelija ja opetella silloin. Olin hyvin, hyvin laiska oppilas. 

Kirjoittelen tässä nyt Nikon koneella. Yleensä datailen lähinnä tabletilla, enkä osaa päivittää (ainakaan kuvallisia postauksia) sillä. Olisi mulla tietenkin läppäri, mutta olen laiska ottamaan sitä esille tuolta kaapin päältä, sitä paitsi kaikki kuvat ovat Nikon koneella. Varsinkin kun aina laitan ne sinne, enkä omalle koneelleni. Tarkoituksena olisi tosin siirtää kaikki kuvat myös minun koneelleni siltä varalta että Nikon kone sekoaa. Nyt pääsin tosiaan Nikon koneelle kun hän on saunassa. :D Hih. Tytsy torkkuunukkuutorkkuu sitterissä. 




Yllä kauniita bussipysäkkikuvia. Ajattelin vähän selostaa sitä, mitä me lähinnä tehdään tytsyn kanssa kotona olemisen lisäksi. On ihanaa, että Oulussa busseilla saa kulkea lastenrattaiden kanssa ilmaiseksi. Se on tosi, tosi ihanaa. Eihän tästä meiltä ole kamalan pitkä matka kävelläkään mihinkään, mutta tällä hetkellä mä en pysty kävelemään kuin keskustaan (jos sinnekään), enkä laisinkaan takaisin ilman että mun jalat alkaa huutaa hoosiannaa pelkästään sen takia, että suuri osa mun varpaankynsistä kasvaa/yrittää kasvaa sisäänpäin. Auts. Mun pitää hankkia paremmat kengät, koska tämänhetkiset ovat aivan liian tiukat. Jos mulla olisi hyvät kengät, niin kävelystä johtuvaa kipuakaan tuskin tulisi. Ilman kenkiä käy kipeää vain jos lyön varpaani johonkin. Mitä sitäkin sattuu aivan liian usein.


Yllä olevasta kuvasta saan aasinsillat Siskot-ryhmään, jonka kokoontumistilarakennuksen sisätiloissa tuo kuva on napsaistu. Olin menossa vaihtamaan vaippaa, enkä voinut vastustaa kokovartalopeilin kiusausta. Tytsy vain nukkui... Hyvät on unenlahjat. Olisiko isin tyttö? ;)

Siskot-ryhmä on suljettu vertaistukiryhmä nuorille äideille. "Ikäraja" taisi rajoittaa osallistujan alle 22- tai 23-vuotiaisiin, en muista kumpi on se tarkka määritys. Suljettu ryhmä tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että äitejä käytiin viime kesänä haastattelemassa, eikä ryhmään valittujen lisäksi siellä käy muita. Joskus ehkä joku viereailija kertomassa aiheesta yksi, kaksi tai kolme. Esimerkiksi perheterapeutti kävi pitämässä parisuhde-aiheisen kerran. Meitä on neljä äitiä, jotka siellä käymme. Käsittääkseni joka vuosi tulee uusi ryhmä? Meidän ryhmämme aloitti elokuussa ja viimeinen kerta on ensi keväänä joskus.

Käytännössä ryhmä on tällainen "äitikerho", jossa käyvät vain nämä tietyt, kerhoiluun sitoutuneet äidit. Poissaolosta on ilmoitettava. Ryhmää pitää terveydenhoitaja rouva X ja perhetyöntekijä rouva Y. Joka kerralla meillä on jokin aihe, josta keskustellaan ja tehdään ehkä jotain harjoituksia. Aiheina on mm. parisuhde, äitiys, imetys... Aloitamme aina kahvittelulla ja pienellä välipalalla. Yksi tapaaminen kestää pari tuntia. Siellä me siis joka viikko käymme. Tykkään ryhmästä todella paljon. Toivon kovasti, että voisimme edes joidenkin mammojen kanssa pitää yhteyttä ryhmän ulkopuolella ja tapaamisten loppumisen jälkeen.




Vanhempieni vessan valaistus on kirkas, kuten naamasta näkyy. Sen näkee naamasta, jos tykkää laamasta ja jos valaistus on kirkas. Ei, en ole Cullen. Syytän lamppuja. Tai puhelimen kameran asetuksia.
Käymme kylässä mummulassa, eli tytön mummulassa, eli minun vanhemmillani Oulunsalossa. Siellä tuntuu kuin ei olisi vauvaa ollenkaan, koska äitini on ensimmäisestä lapsenlapsestaan ihan sekaisin ja on ihan mielissään jos saa vaihtaa vaipan, pitää vauvaa sylissä, lällyttää, nukuttaa... Siellä olen vähän kuin minilomalla. Siellä olen vain yksi suuri tissipari, kun ainoa mitä pääsen tekemään on imettäminen. Siellä on mukava käydä. Joskus käymme äitini kanssa tätini, mummuni tai kummitätini luona, tai isossa kaupassa. "Iso kauppa" on lähes mikä tahansa muu kauppa paitsi meidän lähisale.

Huomenna olemme menossa äitini kanssa etsimään minulle ristiäisiin päällepuettavaa sekä talvitakkia ja kenkiä. Suunnitelmana on käydä Halpa-Hallissa, Prismassa ja ehkä Zeppeliinissä. Saa nähdä. Illaksi menemme sitten Oulunsaloon. :)

Yllä neuvolamatkalta napattu kuva. Sielläkin me käymme. Viimeisimmät neuvolakuulumiset ovat viime torstailta ja ne menevät seuraavasti:


"Hieno vauva! Kasvanut hyvin. Äiti jaksaa hyvin ja vuorovaikutus vauvan ja äidin välillä on luontevaa. Myös isä ottaa osaa lapsen hoitoon. 
Tarkkailee ympäristöä, reagoi ääniin. Jäntevyys ok. Ääntelee. Fiksoi katseella, pupillit ok. Sydämestä tasainen rytmi, keuhkot siistit. Lonkat ok. Kannattelee jo hetkittäin päätä."
Paino 5810g, pituus 57,6 cm 
(Ikä 6 viikkoa)



Nauroin tuolle "Hieno vauva!" -jutulle kamalasti. Ihan kuin kehuisi jotain vaatetta tai vastaavaa. 

"Hei, hieno auto!"
"Hieno takki!" 
"Tosi hienot korvikset!" 
"Hieno vauva!" 


Suuren osan ajasta näytän hemaisevan tylsältä.

Käymme myös välillä Merillä tai Merin kanssa jossain. Eilen kävimme kaupungilla, kun Merin oli löydettävä villatakki tai vastaava neuletakki asunsa jatkoksi sekä hypotermialta varjeltuakseen avomiehensä serkun häihin. Kiersimme perusvaateliikkeet ja kävimme Anttilassa sekä Stokmannilla. Ja hesellä. Ihanaa, en ollut pitkään aikaan saanut kunnon mättöruokaa! Harmikseni vain tajusin, että juustoateria on säälittävän pieni. :(

Suurisuu nälkäinen, suurisuu vaatii kunnon aterian!

Tästä lähtien en pihiyspuuskassani "säästä" sitä tuikitärkeää kahta euroa, jotka se vaatisi että saa kana-aterian. Sitä paitsi se kaksieuronen meni täysin hukkaan, kun Stokmannin Delistä ostin kahvin, joka maksoi sen kaksi euroa ja oli tajuttoman pahaa. Olen melko varma että se kahvi oli aamulla keitettyä (join sitä iltapäivästä). Hemmetti! :(

Lopuksi kuitenkin mielestäni superihana kuva tyttövauvasta ja (tulevasta) kummitädistä Meristä! Tässä me olemme siellä Stokkan Delissä irvistelemässä (minä irvistelin) pahalle kahville. Näillä kahdella ei ollut mitään hätää. Ihanaiset pikkunaiset. 


♥ootte niin kauniita.

Ei tässä sen kummempaa. Ei me paljoa paikoissa vierailla. Täälläkin käy joskus vieraita... Ja... Okei, oikeasti meidän elämä on tylsää. ;D

Puss och kram!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerron sinulle: